VRAAG: Na het energieadvies wil ik tot uitvoering overgaan. Is het bezwaarlijk als ik mijn eigen installateur of aannemer opdracht geef voor de uitvoering van grotere energiebesparingsacties?
ANTWOORD: Nee, u bent uiteraard vrij om uw eigen opdrachtnemer te kiezen, maar u kunt gebruik maken van het specialisten-netwerk van Energie in Actie.

VRAAG: Ik vraag een subsidie aan en geef ondertussen mijn energiebespaarmaatregel in opdracht. Dan blijkt dat ik geen subsidie krijg want de subsidiepot is leeg. Heb ik dan recht op een verlaagd offertebedrag?
ANTWOORD: Nee, als een subsidiepot voortijdig leeg raakt kunt u daaraan geen rechten ontlenen. Om maximale zekerheid op subsidie te hebben adviseren wij uw aanvraag snel na het openen van een subsidieregeling in te sturen, met inachtneming van de voorgeschreven volgorde van handelen (kan verschillen per subsidiemaatregel!).

VRAAG: Is het noodzakelijk om subsidie te krijgen op energiebesparende adviezen en maatregelen?
ANTWOORD: Nee, veel maatregelen resulteren in lagere maandlasten, ook zonder subsidie. Geen subsidie op een maatwerkadvies zal u waarschijnlijk niet weerhouden van het realiseren van uw ambitie tot energiebesparing en comfortverbetering. Maar: indien subsidies beschikbaar zijn zal Energie in Actie u waar nodig begeleiden om ze binnen te halen.

VRAAG: Verbetert mijn wooncomfort als ik energiebesparende maatregelen laat uitvoeren?
ANTWOORD: Ja, dat is een doelstelling van Energie in Actie. Wij letten erop dat uw wooncomfort toeneemt of tenminste gelijk blijft als u maatregelen volgens ons advies laat uitvoeren.