Eigen vervoer betekent voor veel Nederlanders een auto op fossiele brandstof zoals benzine of diesel. Moderne motortechniek zorgt ervoor dat de uitlaatgassen “schoon” zijn, maar uitstoot van CO2 is onvermijdelijk. Als u een schonere manier van verplaatsen nastreeft zijn er diverse oplossingen al beschikbaar. Energie in Actie helpt u bij het vinden van de beste oplossing voor uw situatie.

Hybride aandrijfsystemen helpen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen. Auto’s die rijden op biogas presteren op dat vlak nog beter. En de nieuwe generatie volledig elektrisch aangedreven auto’s vindt hun weg inmiddels naar de klant. Grote fabrikanten stappen in dit aandrijfconcept en brachten vanaf eind 2010 hun producten op de markt. En er zijn veel nieuwe aanbieders in het vooruitzicht. Gebruik groene stroom en u rijdt schoon. Verwachtingen zijn hooggespannen dat deze ontwikkeling in de autowereld voorspoedig zal gaan, in navolging van het enorme succes van de elektrische fiets. Maar welke auto is voor u de beste geschikte?


Voorbeeld van een elektrische auto (foto Nissan).

U wilt weten wat de nieuwe mogelijkheden voor u betekenen, particulier of bedrijfsmatig. Wij zijn onafhankelijk en ondersteunen u bij het maken van een gefundeerde keuze. Neem daarom nu contact met ons op.

Voor bestaande voertuigen kan chiptuning een optie zijn. Minstens 20% brandstofbesparing kan daarbij haalbaar zijn, bij gelijkblijvende rijstijl. Hoe tegenstrijdig het ook lijkt: auto's zonder motorelektronica kunnen ook aangepast justinbieberfans worden en profiteren van chiptuning. We spreken uit eigen ervaring!

Onze adviesmodule voor rijgedrag helpt u nog een stap verder om bewuster met energie om te gaan. Zet de puntjes op de i en haal met een aangepaste rijstijl meer uit “een volle accu”. De module is effectief voor iedere auto, en met name bij de hybride of volledig elektrisch aangedreven auto. U behaalt een lager energieverbruik en uw inzittenden ervaren een verbeterd rijcomfort. Uw rijstijl blijft vlot én u vergroot de actieradius.